Om terapien

Generelt

 

ID psykoterapeut udannelsen tager 4 år, og opfylder alle de tværministerielle kvalitetskriterier. Terapien bruger viden fra flere terapeutiske retninger, og kan derfor tilpasses netop dit behov.

 

Formålet med terapien er at du kommer ud af smertefulde tanke- og handle måder. Og at frigøre din energi og dine ressourcer, således at din livskvalitet øges.

I terapien styrker vi din selvindsigt ved at tale om dine problemer, og se dem fra forskellige vinkler. Derved får du en større bevidsthed om dine egne tanker og følelser.

Samtidig øger vi din evne til at rumme svære følelser og tanker, uden at lade dig påvirke eller styre af dem.

Om terapien

At hænge fast i det smertefulde

Når du er stærkt identificeret med en negativ tanke eller følelse trækker kroppen sig ofte sammen, og åndedrættet bliver tungere. I ID terminologi siger vi, at man træder ind i en bestemt form, som ofte fører til en ”farvet” eller negativ måde at tænke om sig selv og omverden på.

Det svarer til at du tager et par solbriller på om aftenen, og pludselig er hele verden mørk, og du kan ikke se hvor du skal hen.

Sorg eller vrede kan fx. være former, der kan føre til megen smerte for en selv eller andre. Det er ikke fordi der er noget galt med følelserne i sig selv. Men lader du dig styre af dem, klistrer de så at sige til dig, og kan føre til destruktive handlinger.

 

At slippe det smertefulde

I terapien lærer du at slippe identificeringen med den pågældende form, og de tilhørende tanker samt følelser. Du lærer med andre ord ikke længere at gøre modstand imod livet og det som er.

Derved bliver din vejrtrækning igen mere jævn. Dine muskler slapper af, og din krop opleves lettere. Det som før var ubærligt er enten helt væk, eller har mistet dets ”tag i dig”.